Как да разбера колко струва земята и какви са сегашните цени?

Както споменахме, в последните месеци и години цената на земята е силно променлива. След спада, който настъпи в края на 2009 год., когато нивата паднаха до 250-300 лв./дка в следващите 3 успешни за земеделието в България години, тренда е неизменно възходящ и в най-плодородните райони като например Добруджа, цената на нивите премина психологическата граница от 1000 лв./дка през 2012 год. На обратния полюс са областите Търговище, Ловеч и Видин, където има предлагане 400 – 500 лв./дка. Ориентирането къде в този диапазон попадат търсените от вас имоти можете да извършите чрез запитване за цена в този сайт, като попълните коректно формата на запитването. Разбира се, може да се обърнете и към всяка друга посредническа агенция със сходна дейност, като изберете най-добрите за вас оферти.

Най-обща представа може да получите и от балансите на инвестиционните фондове за земеделска земя, както и от статистическата информация, публикувана периодично в пресата. Последните два източника не са напълно надеждни, предвид бързо настъпващите промени в цените, както и големите разлики, дори в рамките на една община.

Русе ленд ООД

Земеделски земи
Zemedelski-zemi.bg е собственост на „Русе ленд” ООД и е тясно специализиран в покупко – продажбата на земеделски земи и участва на този пазар от самото му възникване през 2000 - 2001 год.

Карта на Русе

Карта на Русе

За контакти

„Русе ленд” ООД
гр. Русе, ул. Петко Д. Петков № 11

Тел. 082 832 806
Моб. 0888 821 894

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.