Къде и как да продам земеделска земя?

Разбира се, първият отговор на този въпрос е – там, където ни предлагат най-висока цена. Но в условията на ненапълно развит пазар бихте могли вместо това да се окажете неприятно изненадани. Съществуват доста участници на този пазар, които в началото ви оферират добра цена, а след това сделката се отлага чрез всевъзможни обяснения . Това забавяне в някои случаи би могло да намали вашия доход, а в други по-драстични, ако вече сте имали неблагоразумието да подпишете някакви договори или пълномощни без разплащане, може да се стигне до злоупотреби. Така че проверявайте фирмата, чрез която или на която ще продавате – от колко време оперира на този пазар, какви са отзивите на ваши познати за нея и т. н. Подписвайте нотариален акт или нотариално заверено пълномощно за продажба само след извършване на пълното договорено разплащане съответно по банков път или в брой. Не оставяйте част от сумата да ви се доплати по-късно, освен ако това изрично не е записано в нотариалния акт след вашето съгласие. Не се доверявайте на случайни физически лица – посредници, без да сте информирани за тяхната дейност.

Изборът на момента за продажба на такъв динамичен пазар е строго индивидуален и зависи от вашите потребности или виждания къде ще се вложат средствата от продажбата.

Няма рецепта кога да продавате, но все пак по-изгодно е да го направите, ако получавания доход – рента е нисък – например под 5 % от предлаганата ви цена за продажба. Можете да продадете земята си и на тези, които я обработват. Много често обаче се сключват сделки със собствениците на цени доста под пазарните, което би ви ощетило.Освен това запомнете, че не сте длъжни да предложите земята си първо на тях. Нашите препоръки са да сключите сделка при ясни условия и оптимална цена чрез някоя от стабилните посреднически фирми, опериращи отдавна в тази търговия, които най-често представляват интересите на едрите инвеститори в земеделска земя във вашия град и получават комисионите си от тях, а не от вас.

Русе ленд ООД може да Ви помогне при продажбата на земеделска земя.
[ Тел: 082 832 806 | Моб: 0888 821 894 | E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. ]

Може да ни изпратите Ваша оферта, която ще публикуваме в сайта. Изпрати твоята оферта!

Русе ленд ООД

Земеделски земи
Zemedelski-zemi.bg е собственост на „Русе ленд” ООД и е тясно специализиран в покупко – продажбата на земеделски земи и участва на този пазар от самото му възникване през 2000 - 2001 год.

Карта на Русе

Карта на Русе

За контакти

„Русе ленд” ООД
гр. Русе, ул. Петко Д. Петков № 11

Тел. 082 832 806
Моб. 0888 821 894

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.